Doi bărbaţi din Olt au fost depistaţi, în weekend, la volanul unor autoturisme, având o concentraţie alcoolică de peste un miligram pe litru alcool pur în aerul expirat.

Potrivit IPJ Olt, un bărbat în vârstă de 56 de ani, din Pleşoiu, a fost depistat, sâmbătă seara, la volanul unui autoturism, pe drumul judeţean DJ 677,  în timp ce conducea un autoturism având o concentraţie alcoolică de 1,07 mg/l alcool pur în aerul expirat, acesta refuzând recoltarea de mostre biologice de sânge.

„În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea mostrelor biologice de sânge”, transmite IPJ Olt.

În aceeaşi seară, pe raza comunei Perieţi, a fost depistat un bărbat în vârstă de 52 de ani, din localitate, în timp ce conducea un autoturism, iar în urma testării cu aparatul etilotest, acesta prezenta o concentrație de 1,03 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate s-a stabilit că acesta nu posedă permis de conducere

Şi în acest caz a fost deschis un dosar penal.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentSimularea evaluării naţionale pentru clasa a VIII-a începe azi, cu proba la Limba şi literatura română
Articolul următorCulisele statului paralel, ora 18 – Când a început și cine se face VINOVAT de jaful BTT