Jan Militaru, fost viceprimar al comunei Milcov şi tatăl candidatului PNL la primărie, Adrian Militaru, a fost condamnat la cinci ani de închisoare pentru contrabandă calificată. El a fost trimis în judecată după ce poliţiştii şi procurorii i-au găsit, în urma unei acţiuni, sute de mii de ţigări de contrabandă.

În acelaşi dosar a fost condamnată şi o angajată a familiei Militaru, Carmen Podaru, care a primit doi ani şi şase luni de închisoare. Soţia lui Jan Militaru, Rodica, a fost achitată de magistraţii Judecătoriei Balş.

Totodată, instanţa îi interzice lui Jan Militaru, ca pedeapsă complementară, exercitarea  dreptului de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice şi dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat, pe o durată de 3 ani.

De asemenea, instanţa a dispus menţinerea sechestrului asigurător pe mai multe autoturisme ale lui Jan Militaru, pe conturile sale bancare, dar şi pe mai multe terenuri imobile pe care acesta le deţine.

Decizia Judecătoriei Balş nu este definitivă şi a fost deja atacată cu apel de inculpaţi, dar şi de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală – Direcţia Regională Vamală Craiova.

Jan Militaru, care era şi consilier local din partea PNL, a fost arestat preventiv pe 20 iunie 2019, după ce a fost săltat de poliţişti, în urma unor percheziţii, oamenii legii găsind sute de mii de ţigări de contrabandă.

Tot atunci, în arest preventiv au fost plasate şi soţia acestuia, Rodica, dar şi o angajată la magazinul familiei, Carmen Podaru. Acestea au fost palsate, ulterior, în arest la domiciliu. Ulterior, şi Jan Militaru a fost eliberat din arestul preventiv.

Nouă percheziții au fost desfășurate, în luna iunie, de polițiștii olteni, aproximativ 685.000 de țigarete fiind confiscate.

Perchezițiile au fost desfășurate de polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Olt, împreună cei din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, sub coordonarea prim-procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Slatina, la domiciliile unor persoane și la sediile/punctele de lucru ale unor societăți comerciale, din Slatina și Milcov.

Patru persoane au fost aduse la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Olt în vederea audierii și dispunerii de măsuri legale.

Acțiunea a fost efectuată cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.

Dosarul penal care se află în judecată nu l-a deranjat pe Jan Militaru să participe activ la campania pentru prezidenţiale, din toamna anului trecut.

Sursa: Realitatea de Olt