Aproximativ 20.000 de ţigarete de contrabandă, ce urmau a fi comercializate pe piața neagră din zonă, au fost ridicate de poliţiştii de frontieră din Olt, în urma trei percheziţii.

Potrivit unui comunicat, percheziţiile s-au desfăşurat, pe raza judeţului Olt, două la sediile unor societăți comerciale și una la domiciliul unei persoane fizice.

În urma perchezițiilor efectuate, au fost descoperite 19.520 ţigarete, diferite mărci, fără marcaje fiscale, în valoare de aproximativ 12.700 lei. 

Persoanele implicate, doi cetățeni români în vârstă de 28, respectiv 52 ani, au fost conduse la sediul STPF Olt pentru audieri și stabilirea întregii activități infracționale.

Întreaga cantitate de țigarete a fost ridicată în vederea confiscării și predată Direcției Regionale Vamale Craiova pentru stabilirea prejudiciului cauzat bugetului de stat.

„În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de art. 270 alin 3 Legea 86/2006 modificată”, se arată în comunicatul citat.

Sursa: Realitatea de Olt