Fără un sistem de colectare a deșeurilor, multe sate din județ sunt sufocate de gunoaie. Problema ar trebui să se rezolve începând din 15 martie, când va fi implementat în tot județul proiectul de management al deșeurilor. Consiliul Județean va demara o campanie de informare a populației pe tema colectării selective a deșeurilor, numită „Oltul colectează selectiv”.

Administrația Fondului de Mediu oferă finanțare europeană pentru informarea populației în legătură cu modul de colectare a deșeurilor. Autoritățile județene au profitat de această posibilitate și au accesat un proiect în valoare de aproape 350.000, pentru a demara o campanie de informare în tot județul.

„Am găsit o axă deschisă pe Fondul de Mediu pentru a putea accesa bani pentru informarea populaţiei în ceea ce priveşte colectarea selectivă a gunoiului. Am accesat această axă şi banii pe care ar fi trebuit să-i folosim din bugetul propriu să facem această informare, vor veni din acest proiect. Bineînţeles că este nevoie de un astfel de proiect pentru că, aşa cum ştiţi, în judeţul Olt n-a funcţionat un management integrat al gunoiului, sunt localităţi care au acest sistem, dar sunt şi localităţi care nu-l au. Atunci când se va începe, este foarte bine ca populaţia să fie informată astfel încât să înţeleagă de unde provine taxa, de ce cheltuielile sunt acelea care sunt şi, în plus, în toate localităţile este nevoie de informare privind selectarea gunoiului. Numai în acest fel, ulterior, vom putea reduce costurile pe care le încasăm de la populaţie”, a declarat Marius Oprescu.

Consiliul Județean va achita o contribuție de 10% din valoarea proiectului care prevede informarea populație din tot județul în legătură cu colectarea selectivă a deșeurilor.

Articolul precedentUn meşter în ţesături şi cusături şi unul în prelucrarea lemnului, noile tezaure umane vii din judeţul Olt
Articolul următorUn dosar cu peste 20 de inculpaţi bate pasul pe loc, în justiţie