Prefectura Olt a luat legătura cu mai multe instituții care pot limita extinderea pestei porcine și a instituit măsuri suplimentare de izolare față de focarele din Teleorman. Pe toate drumurile de pe Valea Oltului care fac legătura cu județul vecin sunt filtre dezinfectante.

În urma ședinței de ieri dimineață de la Prefectură, s-au stabilit și alte măsuri de prevenire a pestei porcine africane. Autoritățile vor să izoleze cât mai bine focarele de boală apărute în pădurile din Teleorman și au cerut ajutorul Guvernului în acest sens. „Transmitem un material către Ministerul Agriculturii și Ministerul Apelor cu solicitarea de a intensifica controale în Teleorman la mistreți, inclusiv intensificarea acțiunilor de dezinfecție”, anunță prefectul Silviu Neacșu.

Drumurile care duc spre Teleorman vor avea filtre definfectante, iar primarii au misiunea să le spună oamenilor în ce condiții pot transporta carnea de porc, în această perioadă. „Am stabilit să trimită la toți primarii din județ conditiile în care se pot sacrifica porcii și în ce condiții se poate transporta carnea. Transmitem un material către Ministerul Agriculturii și Ministerul Apelor cu solicitarea de a intensifica controale în Teleorman la mistreți, inclusiv intensificarea acțiunilor de dezinfecție. Pe toate drumurile către Teleorman, din localitățile Băbiciu, Izbiceni, Giuvăraști se instituie zone de dezinfecție”, a mai transmis prefectul județului.

Articolul precedentS-a îmbătat şi a intrat cu maşina într-un stâlp de electricitate – FOTO
Articolul următorO primărie din Olt a plătit 25 lei pentru o porţie de fasole cu cârnaţi oferită de 1 Decembrie