Cu patru proiecte de investiții în derulare, Spitalul Slatina devine o unitate medicală modernă, în care pacienții beneficiază de servicii de calitate, dar și de condiții bune de cazare. Consiliul Județean alocă an de an fonduri pentru ca, într-un timp cât mai scurt, toate secțiile să fie renovate complet.

După Neonatologie și Pediatrie, mai multe secții ale Spitalului Slatina au beneficiat de lucrări de modernizare. Corpul central va intra, în curând, în reabilitare și modernizare, în cadrul unui proiect pe fonduri guvernamentale. Iar cu bani din bugetul județean se va reabilita termic acest imobil. „În prezent, avem pe Compania Națională de Investiții reabilitarea și modernizarea corpului central al spitalului, un proiect de aproximativ 18 milioane de lei. De asemenea, din bugetul propriu vom face reabilitarea termică a imobilului. Se lucrează la studiul de fezabilitate și urmează să îl aprobăm în consiliul județean”, a mai spus Marius Oprescu.

Clădirea medicală este, de asemenea, într-un amplu proces de renovare și extindere. „Pe bugetul propriu avem reabilitarea corpului medical, care e în plină modernizare. Ultimul etaj a fost finalizat și urmează să coboare pe rând, deoarece în acel corp de clădire se desfășoară în continuare activități medicale. Avem în proiect modernizarea liftului existent în această clădire și suplimentarea cu un lift exterior”, a mai explicat președintele CJ Olt.

Psihiatria va funcționa în condiții europene, în clădirea care se modernizează și se extinde, pe strada Trandafirilor. Și secția de Pneumologie de la Scornicești va intra în reabilitare.

Pe lângă toate aceste investiții care vor spori confortul pacienților, fonduri importante sunt alocate an de an pentru dotarea cu aparatură medicală. Anul trecut, Spitalul Județean a primit 9 milioane de lei, iar anul acesta i-au fost alocate încă 2,7 milioane lei cu această destinație.

Articolul precedentUn consilier local dintr-o comună olteană, în incompatibilitate
Articolul următor„Noaptea muzeelor”, la Muzeul Judeţean Olt şi Galeria Artis din Slatina