Patru tineri din Slatina, care au fost prinşi în flagrant în timp ce vindeau cannabis în zona Podului Olt, au fost condamnaţi pentru trafic de droguri. Întreaga operaţiune a fost dată în vileag după ce traficanţii au vândut droguri unui poliţist sub acoperire.

Trei dintre tineri au fost condamnaţi la câte trei ani de închisoare cu executare, în timp ce al patrulea inculpat s-a ales cu doar şase luni. Decizia Tribunalului Olt nu este definitivă, însă primii trei

Potrivit anchetatorilor, cei patru au început să vândă droguri, în Slatina, începând din toamna anului 2020, încasând importante sume de bani. Ca să-şi crească numărul de clienţi şi pentru a se face cunoscuţi, aceştia ofereau droguri şi gratuit.

La finalul lunii ianuarie 2021, procurorii DIICOT au decis să folosească un investigator sub acoperire care, cu ajutorul unui alt tânăr, a reuşit să se întâlnească cu doi dintre traficanţi, într-o staţie peco din Slatina. Tinerii au venit la întâlnirea cu „clientul” cu maşina tatălui unuia dintre ei. Au reuşit să vândă patru pachețele în care se afla cannabis, pentru suma de 200 lei.

Pentru că investigatorul a manifestat interes pentru cumpărarea unei cantități mai mari de cannabis, inculpații i-au spus că vor primi „marfă foarte bună”, în perioada imediat următoare, şi l-au asigurat că îi pot vinde orice cantitate de cannabis pentru suma de 35 lei pe gram. Totodată, tinerii traficanţi i-au pus clientului la dispoziție un număr de telefon la care să îi contacteze pe aplicația Whatsapp pentru următoarele tranzacții.

La data de 17 februarie 2021, în jurul orei 12.30, investigatorul sub acoperire a fost apelat prin intermediul aplicației Whatsapp de către unul dintre membrii reţelei, care i-a cerut să se întâlnească în aproximativ două ore în Slatina, pentru a- i vinde cannabis.

Locul de întâlnire a fost tot o staţie peco din municipiu, poliţistul sub acoperire achiziționând de la inculpați pentru suma de 700 lei cantitatea de aproximativ 20 grame cannabis.

După mai multe tranzacţii dintre tinerii traficanţi şi poliţistul sub acoperire, pe 23 februarie 2021, „clientul” şi doi dintre traficanţi au stabilit să se întâlnească în aceeaşi staţie de carburanţi. În acest loc, inculpații s-au oferit să-i vândă investigatorului cantitatea de 300 grame cannabis pentru suma de 9.500 lei, urmând ca tranzacția să se realizeze într-o parcare situată, în apropierea podului care traversează râul Olt.

În momentul derulării tranzacției, au intervenit polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova şi procurorii DIICOT Craiova, care au descoperit pe bancheta din spate a autoturismului traficanţilor o pungă din material plastic care conținea fragmente vegetale de culoare verde-olive, exact cantitatea de 300 grame cannabis și urma să fie vândută pentru suma de 9.500 lei.

Ulterior, anchetatorii au efectuat mai multe percheziții domiciliare pe raza Slatinei.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentBilanț coronavirus 25 octombrie: 9.187 de cazuri noi, 301 decese
Articolul următorROMÂNIA ÎN REALITATE – Invitat VASILE BARBU