Secretarul general al PSD, senatorul de Olt Paul Stănescu, critică declaraţia premierului Cîţu, care înaintat data de 1 iunie ca termen pentru „revenirea la normalitate”.

Stănescu spune că totul reprezintă un exerciţiu de imagine, iar premierul nu ia în calcul prognozele specialiştilor.

„Într-un act disperat și iresponsabil de a arăta că are lucrurile sub control, premierul Cîțu a anunțat sfârșitul pandemiei de la 1 iunie și constituirea unui comitet care ne va aduce la o viață normală. „Comitetul interministerial pentru revenirea la normalitate” este doar un exercițiu de imagine. Normalitatea nu o stabilește Cîțu prin comitetul lui. Toți specialiștii spun, fără vreun dubiu, că nu putem previziona un orizont de timp exact pentru revenirea la o viață socială normală. Sunt mulți factori pe care guvernanții nu îi pot controla și care trebuie luați în considerare: gradul de vaccinare, testarea în masă, evoluția virusului, mutațiile lui”, a declarat Stănescu.

Social-democratul arată că guvernanţii creează false aşteptări românilor.

„Ca să-și mai îndrepte imaginea rău șifonată de măsuri aberante de restricție, precum închiderea magazinelor de la ora 18.00, a plusat și ne-a anunțat că gata, de la 1 iunie intrăm în normalitate. De ce era nevoie de un astfel de comitet? Adică până acum ministerele și guvernul nu au avut în vedere revenirea la normalitate? Nu asta este misiunea guvernului penelisto-userist? Prin comitetul acesta inutil, domnul Cîțu doar își cumpără timp pentru propria sa agendă și creează false așteptări românilor”, a mai sus Paul Stănescu.

Liderul PSD critică şi luptele din interiorul alianţei.

„Ce promite nu este deloc un act de responsabilitate. Faptul că nu s-a consultat nici cu useriștii, nici măcar cu colegii lui liberali, arată cât de personală îi este agenda. În spatele acestui exercițiu de imagine stă o luptă politică internă acerbă, între liberali și liberali, între liberali și useriști, în funcție de care se iau decizii politice aberante. Conflictele din interiorul coaliției nu aduc niciun bine românilor. Când ei se luptă pentru putere România sărăcește”, a conchis Paul Stănescu.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentBilanț coronavirus: 5.407 de cazuri noi și 175 de decese. Vezi situația pe fiecare județ
Articolul următorDrum reabilitat între Slatina şi Slătioara, pe barajul peste Olt