Peste 32% dintre vehiculele verificate în trafic de inspectorii RAR, în judeţul Olt, în decursul anului trecut, au fost neconforme, iar trei dintre acestea.

Potrivit unui comunicat de presă remis de Registrul Auto Român (RAR), 1.522 vehicule au fost verificate, anul trecut, în judeţul Olt. Dintre acestea, 32,52% erau neconforme, iar trei mașini prezentau pericol iminent de accident.

Totodată, 1,71% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspectia tehnică periodică – ITP fals, expirat sau anulat.

„În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 151 de amenzi contravenționale şi au fost retrase 231 de certificate de înmatriculare. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară”, se mai arată în comunicatul citat.

La nivel naţional, aproape 3.500 de vehicule verificate tehnic în trafic de inspectorii RAR, în anul 2018, prezentau pericol iminent de accidente.

 

Articolul precedentVIDEO cu hoţii care au furat zeci de telefoane mobile dintr-un magazin din Corabia
Articolul următorÎntâlnire de lucru la Consiliul Județean, pentru definitivarea traseului Drumului Expres Craiova-Slatina- Pitești