Apa plată devine cancerigenă dacă sticlele sunt ținute în soare sau la temperaturi ridicate, pentru că sunt anumiți compuși chimici care se transferă din pet în apă, sau în suc, scrie realitatea.net.

Specialiştii în micro-biologie care au analizat conţinutul unor PET-uri ţinute mai multe zile la temperaturi de peste 70 de grade au confirmat că în apă au ajuns particule nocive, cum ar fi bisfenol.

Consumat în cantităţi mari, poate fi cancerigen, cum de altfel au arătat numeroase studii făcute de cercetătorii străini.

Potrivit studiilor, plasticul se descompune la peste 70 de grade, iar particulele din pet migrează în apă.

În legislaţia din România nu există reglementări clare pentru prezenţa acestor compuşi, însă Autoritatea Europeană pentru Siguranţa Alimentelor, EFSA, recomandă o doză maximă admisă de 4 (micrograme)/µg/kg corp/zi pentru Bisfenol A şi 4 mg/(miligrame)/kg corp/zi pentru ftalat, ceea ce ar corespunde unui consum de 2200 de litri de apă pe zi pentru un organism adult de 65 kg.

Articolul precedentProiect pentru un aparat necesar secției Neonatologie. Sunt primiți în fiecare an aproximativ 1500 de nou-născuți din Olt, Vâlcea și Teleorman
Articolul următorBilanț coronavirus 13 februarie: 11.967 cazuri noi și 81 decese