Existenţa virusului pestei porcine africate într-un sat din comuna Secu, judeţul Dolj, a fost confirmată mai întâi în laboratorul Direcţiei Sanitare Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Olt.

Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a afirmat că ulterior, analiza a fost confirmată şi de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București.

„Probele din Dolj au fost analizate la Olt, iar laboratorul ne-a confirmat. Procedura este următoarea: laboratoarele desemnate pentru examinare PPA, cum este şi cazul Oltului pentru regiunea Oltenia, în momentul în care confirmă, proba este trimisă automat la Laboratorul naţional de referinţă, singurul din ţară abilitat să confirme şi să dea ultimul rezultat. Totul este făcut pentru ca nu cumva să existe vreo greşeală”, a declarat Bolborea.

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat la un porc dintr-o gospodărie din satul Comănicea, comuna Secu, judeţul Dolj, potrivit informaţiilor oficiale remise de ANSVSA. Sursa citată menţionează că apariţia virusului a fost confirmată, marţi, de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București.

Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației.

Reprezentanţii DSVSA Olt au declarat că focarul din Dolj este departe de judeţul nostru.

„Focarul de la Dolj nu intră în zona noastră, fiind spre judeţul Mehedinţi. Oltul pătrează, însă, aceleaşi măsuri, fiind prins în aceeaşi zonă de risc cu Teleorman”, a mai declarat Bolborea

Articolul precedentUltimele lucrări la Compartimentul de Psihiatrie de la Caracal
Articolul următorArest preventiv pentru hoţii din Olt care au spart maşinile nuntaşilor din Craiova, Balş şi Râmnicu Vâlcea