Pesta porcină a ajuns în Olt, într-o gospodărie din comuna Rusănești. Testele efectuate în laboratorul DSVSA au indicat suspiciunea prezenței virusului la o scroafă moartă. Probele vor fi trimise mâine dimineață către laboratorul central din București, pentru confirmare a bolii.

Directorul DSVSA Olt, Veronel Bolborea, a confirmat existența suspiciunii de pestă porcină africană. „Avem o suspiciune de pestă porcină africană, într-o gospodărie din comuna Rusănești. Este vorba despre o scroafă moartă. Mâine dimineață la ora 5.00 vom trimite probe și la București, să vedem dacă se confirmă boala. În acest moment se face o anchetă epidemiologică la fața locului, pentru a  stabili ce a mâncat animalul respectiv, dacă a fost sau nu scos din exploatație”,a  spus Veronel Bolborea, directorul DSVSA Olt.

Rusănești este una din localitățile aflate în zona de protecție încă de zilele trecute, după ce virusul pestei porcine africane a fost confirmat pe un fond de vânătoare din Teleorman, la o distanță de 8 kilometri de județul Olt.

Articolul precedentMascaţii şi procurorii DIICOT, descinderi la Corabia. Dosarul vizează un prejudiciu de 3 milioane euro
Articolul următorDe ce se bate pasul pe loc, la sala polivalentă din Slatina. Firma nu poate fi sancţionată pentru întârzieri