Două percheziţii au fost desfăşurate, joi dimineaţa, în Corabia, de poliţiştii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii DIICOT din Vâlcea, la persoane bănuite de fraude informatice și spălare de bani. În total au fost desfăşurate 51 de percheziţii, în opt judeţe şi Bucureşti, prejudiciul din dosar fiind de trei milioane de euro. 

Percheziţiile sunt au fost pe raza județelor Vâlcea, Mureș, Bacău, Argeș, Olt, Ilfov, Giurgiu, Suceava și în municipiul București. În judeţul Olt au fost desfăşurate două percheziţii, la Corabia.

Potrivit anchetatorilor, cei în cauză sunt bănuiți că, în perioada mai 2017 – noiembrie 2018, ar fi constituit cinci grupuri infracționale care ar fi procurat acte de identitate falsificate, emise de diferite țări din Europa. Ulterior, s-ar fi deplasat în Italia, Spania și alte state unde, folosind documentele falsificate, care conțineau datele reale sau false ale altor persoane și fotografiile membrilor grupării, ar fi obținut credite de la mai multe bănci.

„Din activitatea infracțională a rezultat un prejudiciu de 3.000.000 de euro, 500 de persoane fiind vătămate. În urma perchezițiilor, polițiștii vor pune în aplicare 93 de mandate de aducere”, se arată într-un comunicat remis de Poliţia Română.

La acțiune participă polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Argeș, Ilfov, Mureș, Dâmbovița, Mehedinți, Vaslui, Timiș, Giurgiu, Călărași, Olt, Bacău.

De asemenea, activitățile se derulează cu sprijinul jandarmilor din cadrul inspectoratelor județene de jandarmi Vâlcea și Argeș și Grupării Mobile de Jandarmi Frații Buzești Craiova.

Articolul precedentA doua centură de ocolire a Caracalului. Lucrările au fost sistate din cauza vremii nefavorabile
Articolul următorPestă porcină la Rusănești. Probele, trimise la analize la București pentru confirmare