Forțele și mijloacele din cadrul ISU Olt se deplasează spre municipiul București pentru a participa la exercițiul național „SEISM 2018". Peste 100 de pompieri, cu 20 de mijloace de intervenție, participă la acest exercițiu.

Publicată de ISU „Matei Basarab” Olt – www.isuolt.ro pe Sâmbătă, 13 Octombrie 2018

.

Conform scenariului, a avut loc un cutremur de 7.5 grade pe scara Richter, care poate fi urmat de mai multe replici. Au fost alertate toate unitățile subordonate ale IGSU, iar mai multe echipaje de pompieri din țară s-au deplasat spre Capitală. „Din cadrul ISU Olt se deplasează spre municipiul București în total, patru ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport personal și victime multiple, o autospecială pentru descarcerări grele, trei autospeciale pentru primă intervenție și comandă, două autospeciale de stingere cu apă și spumă, trei autocamioane de intervenție ( două cu braț telescopic ), o tabără pentru sinistrați, un microbuz, o autoutilitară, o autospecială pentru protecție CBRN și un punct de comandă mobil cu generator electric. De asemenea, în capitală se vor deplasa 104 pompieri din cadrul ISU Olt”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, sublocotenentul Alin Băsășteanu.

Salvatorii olteni intervin în diferite situații, conform scenariilor stabilite de Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani, la comanda căruia se află secretarul de stat Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Articolul precedentUn bărbat a murit după ce a fost înjunghiat. Poliţiştii din Slatina încă îl caută pe agresor
Articolul următorA fost identificat criminalul din Slatina. El a fost dat în consemn la frontieră. FOTO cu suspectul