Peste 2.200 de absolvenţi ai clasei a XII-a din judeţul Olt susţin, astăzi, proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul examenului de Bacalaureat 2022.

Metodologia de organizare şi desfăşurare a examenului prevede că accesul candidaţilor în centrul de examen la probele scrise se face în intervalul 7.30 – 8.30.

Timpul destinat elaborării unei lucrări scrise este de trei ore pentru fiecare probă.

Probele sunt monitorizate audio-video.

Nu este permis accesul candidaţilor în sălile de examen cu manuale, dicţionare, notiţe, însemnări etc., care ar putea fi utilizate pentru rezolvarea subiectelor, şi nici cu telefoane mobile sau cu orice mijloc electronic de calcul/comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu.

Proba obligatorie a profilului este programată pe 21 iunie, fiind urmată pe 22 iunie de proba la alegere a profilului şi specializării.

Proba la Limba şi literatura maternă se va desfăşura joi, 23 iunie.

Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 27 iunie (până la ora 12.00).

Pentru depunerea contestaţiilor a fost alocat intervalul orar 12,00 – 18,00, în aceeaşi zi.

Afişarea rezultatelor finale este prevăzută în data de 1 iulie.

Examenul naţional de Bacalaureat se consideră promovat de către absolvenţii studiilor liceale care îndeplinesc, cumulativ, următoarele condiţii: au susţinut probele de evaluare a competenţelor, au susţinut toate probele scrise şi au fost notaţi cel puţin cu 5 la fiecare dintre acestea, obţinând cel puţin media 6 la probele scrise.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentDoru Mărieș și Bobby Păunescu, dezvăluiri explozive despre Mineriada din iunie 1990: Cum a comandat Ion Iliescu intervenția brutală
Articolul următorCazul Șercan – de la Fecioara Emilia la deontoloaga de serviciu. Tratat despre lipsa bunului simț. Până unde poate merge perversitatea? IMAGINI ȘOCANTE cu „profa porno”