Administrația Județeană a Finanțelor Publice Olt a accelerat ritmul de emitere a deciziilor în vederea restituirii taxelor auto. Peste 7.000 de persoane au primit deja banii în cont, iar restul ar trebui să îi aibă până la sfârșitul lunii, potrivit anunțului făcut de ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici.

Mai bine de 20.000 de olteni au solicitat de la Fisc recuperarea taxelor auto. Angajații Finanțelor Publice s-au mobilizat cu personal suplimentar pentru a reuși să emită la timp deciziile către contribuabili. „Din totalul persoanelor care au depus cereri de restituire a taxei auto, un număr de 7,282 de persoane au primit banii în cont. Deciziile privind restituirea sumelor aferente taxei auto au fost emise pentru un număr de 17.918 persoane. Pentru urgentarea restituirii sumelor reprezentând taxa auto, la nivelul AJFP Olt s-au luat măsuri privind delegarea de atribuții în acest sens”, a  explicat Mihaela Marinescu, purtătoare de cuvânt a AJFP Olt.

Termenul inițial stabilit pentru returnarea tuturor taxelor auto a fost data de 31 iunie. Ulterior, ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a anunțat că toți contribuabilii vor avea banii în cont până la finalul lunii mai.  Scurtarea termenului i-a determinat pe reprezentanții Fiscului să accelereze ritmul de emitere a deciziilor. Plata efectivă către cetățenii se face însă în funcție de fondurile alocate de la Agenția Fondului de Mediu.

Restituirea sumelor se face în ordinea depunerii cererilor, spun reprezentanții Fiscului.

Articolul precedentDoi elevi din Slatina dau bacul mai devreme. Care este motivul
Articolul următorReţeau de gaze naturale ajunge într-o nouă comună din Olt