Consilierii locali urmează să aprobe, săptămâna viitoare, indicatorii tehnico-economici pentru construirea în Slatina, cu fonduri europene, de piste pentru biciclişti şi staţii de alimentare pentru vehiculele electrice. Valoarea totală a investiţiei este de 8.780.720,56 lei, TVA inclusă.

Proiectul este împărţit în trei volume, iar primul dintre ele vizează realizarea infrastructurii pentru biciclete. Volumul doi presupune un proiect integrat de mobilitate durabilă, pentru ca al treilea să presupună dezvoltarea infrastructurii de alimentare a vehiculelor cu energie electrică, în Slatina.

Reprezentanţii municipalităţii vor ca prin aceste proiecte să crească atractivitatea şi accesabilitatea deplasărilor cu bicicleta, printr-un sistem de închiriere a bicicletelor (bike-sharing).

„Obiectivele specifice care vor fi atinse prin implementarea proiectului sunt următoarele: creșterea accesibilității populației la infrastructura pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic; diminuarea cheltuielilor reale de deplasare și a timpului petrecut în ambuteiajele urbane; diminuarea poluării; creșterea accesibilității pentru deplasările cu vehicule electrice; creșterea calității vieții în municipiul Slatina”, se arată în proiectul de hotărâre ce va ajunge pe masa consilierilor locali.

 

Articolul precedentMotivul pentru care un primar din Olt instalează camere de supravegere video în toată localitatea
Articolul următorCum vrea Primăria Slatina să rezolve problema indicatoarelor de orientare din oraş