SDN Slatina efectuează revizie la podul de peste râul Olt, localitatea Stoenești. Revizia se desfășoară cu sprijinul CESTRIN, care a pus la dispoziție utilajul MOOG, utilaj fără de care nu este posibilă efectuarea reviziilor la acest tip de poduri.

Publicată de DRDP Craiova pe Marţi, 18 septembrie 2018

SDN Slatina efectuează revizie la podul de peste râul Olt din localitatea Stoenești, operaţiunea desfăşurându-se  cu sprijinul CESTRIN, care a pus la dispoziție utilajul MOOG, utilaj fără de care nu este posibilă efectuarea reviziilor la acest tip de poduri.

Directorul SDN Slatina, Adrian Motorga, a declarat că în urma reviziei, se va realiza o fişă de viabilitate a podului, urmând să se stabilească dacă este nevoie de lucrări de intervenţie.

„Există un utilaj specializat pentru poduri, pe care l-am adus şi la noi la secţie, cu ajutorul căruia putem vizualiza ce se întâmplă sub pod. Verificările sunt făcute vizual, pe deasupra, dar pe dedesupt nu prea avem acces, la podurile mari. Acest utilaj scoate o rampă în exterior, pe care cobori şi poţi să vezi ce se întâmplă dedesupt. Se face verificarea podului şi se constată dacă trebuie făcute anumite lucrări. Se face o fişă de viabilitate a podului, o studiem şi vedem dacă sunt necesare lucrări”, a declarat Motorga.

El a adăugat că o revizie va fi făcută şi la alte poduri de pe raza Secţiei Slatina.

„Încercăm să facem la Fălcoiu, peste Olteţ şi la Drăgăşani, peste Olt, pe care tot noi îl administrăm. La Slatina nu se poate face pentru că oricum avem semnat contractul şi lucrurile sunt în linie dreaptă”, a conchis Adrian Motorga.

Articolul precedentSe testează sistemul Ro-Alert, în patru localităţi din Olt
Articolul următorAsistenții medicali comunitari, mulți în organigramă, dar puțini pe teren