Fosta poliţistă Melania Renghea, condamnată la cinci ani de detenţie pentru tentativă de omor, a fost eliberată din penitenciar, în urma unei decizii luate de Judecătoria Craiova, care a rămas definitivă.

În mai 2016, Melania Renghea a fost găsită vinovată de tentativă de omor calificat de magistraţii Curţii de Apel Craiova şi condamnată la cinci ani de închisoare cu executare, sentinţa fiind definitivă. Magistraţii craioveni au dispus agravarea pedepsei după ce, în noiembrie 2015, fost poliţistă fusese condamnată de Tribunalul Olt la trei ani de închisoare, tot cu executare. Judecătorii au menţinut celelalte dispoziţii ale sentinţei tribunalului, Renghea fiind obligată să-i plătească fostului său şef 5.000 de lei daune materiale şi 20.000 daune morale.

Potrivit rechizitoriului procurorilor, Renghea l-a înjunghiat pe comisarul Gheorghe Barbu, fostul său şef, în zona abdominală cu un cuţit de bucătărie, pe care îl avea în autoturism, încercând să-i aplice şi o a doua lovitură în aceeaşi zonă. A doua lovitură a fost deviată, însă, în genunchiul stâng, în tentativa de apărare a bărbatului. Evenimentul s-a petrecut în seara zilei de 26 decembrie 2012, poliţista susţinând, ulterior, că a fost violată, în mai multe rânduri, de comisarul Barbu, bărbatul încercând acelaşi lucru şi atunci.

În plus, Melania Renghea a susţinut că a fost plasată de fostul său şef, ca favor sexual, mai multor şefi ai IPJ şi din Parchetul de pe lângă Judecătoria Balş. Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, cei care au investigat acuzaţiile poliţistei, au constatat că aceste fapte nu există.

La data incidentului, Melania Renghea avea un copil, fiind însărcinată cu încă unul. Între timp, pe durata procesului, femeia a mai rămas o dată gravidă, în prezent fiind mama a trei copii.

Tocmai pentru a-şi creşte ultimul copil, care la data condamnării definitive avea mai puţin de un an, Melania Renghea a fost lăsată în libertate în perioada iulie – noiembrie 2016, cererea sa de amânare a executării pedepsei fiind aprobată de instanţă.

Nenorocirile în familia femeii nu s-au terminat odată cu condamnarea la închisoare. În noiembrie 2017, soţul Melaniei, Relu Renghea, s-a sinucis, spânzurându-se în locuinţa din comuna Curtişoara, sat Proaspeţi.

Articolul precedentDarius Vâlcov, printre apropiaţii lui Dragnea care îşi vor pierde funcţiile
Articolul următorFraudă electorală, în Olt. Cinci dosare penale deschise de poliţişti