Consiliul Județean a premiat astăzi peste 400 de elevi și profesori care au obținut rezultate la fazele naționale și internaționale ale unor olimpiade școlare, dar și la competiții sportive de nivel înalt. Cele mai consistente premii revin elevelor care au participat cu succes la balcaniada de matematică și la olimpiada internațională de lectură.

Imnul învingătorilor a răsunat astăzi, de pe scena sălii de spectacole a Palatului Copiilor, pentru 445 de profesori și elevi care au reprezentat cu cinste Oltul în țară, dar li peste hotare. Fie că au luat parte la concursul de top de matematică, fie că au obținut rezultate de excepție în domeniul sportiv, cu toții au fost premiați în această după-amiază, de Consiliul Județean și Inspectoratul Școlar Județean.

„Avem bucuria de a ne reuni în această zi aici pentru a aprecia şi a recompensa elita intelectuală, elevi străluciţi, alături de profesorii care sunt călăuzitorii lor. Mă bucur să vă privesc în ochi, să vă strâng mâna şi să vă felicit pentru rezultatele de excepţie obţinute la olimpiadele naţionale şi internaţionale. Dragi copii, poate că nu vă daţi seama, dar sunteţi nişte modele pentru colegii voştri şi pentru cei mai tineri decât voi. Cu toţii ne bucurăm să avem astfel de copii şi de profesori binepregătiţi, cu rezultate de excepţie. Pe noi toţi, familie, profesori, comunitate locală, ne-aţi făcut să fim mândri de voi. Vă asigurăm de tot respectul şi consideraţia noastră”,a  spus Adrian Bărbulete, inspectorul școlar general al ISJ Olt.

„Vă felicit pentru rezultatele obţinute, cu multă muncă din partea elevilor, cu multă dăruire din partea profesorilor şi cu sacrificiu şi înţelegere din partea părinţilor. Aşa cum am spus-o şi altă dată, aceasta este reţeta de succes, implicarea tuturor factorilor în procesul educaţional. Aşa cum am obuşnuit în fiecare an, ne întâlnim în acest cadru festiv şi iată că deja a devenit o tradiţie, premierea performaţelor şcolare, premierea succeselor şi a rezultatelor de excepţie. Anul acesta, spre deosebire de anii trecuţi, ne-am îndreptat atenţia şi către olimpiadele şcolare judeţene şi am ajuns la performanţa de a premia 445 de elevi şi profesori, punând în dificultate organizatorii evenimentului pentru că mai aveam puţin şi nu încăpeam nici în această sală minunată. Practic, datorită dumneavoastră, numele judeţului Olt s-a auzit de atâtea ori şi sunt mândru, la toate concursurile şcolare atât din ţară, cât şi din străinătate. Sper ca anul următor să fim cel puţin la acelaşi nivel al rezultatelor”, a spus pe scenă Marius Oprescu, președintele CJ Olt.

Valoarea totală a premiilor a depășit 180.000 lei, banii fiind împărțiți între 266 de elevi olimpici și 179 de profesori îndrumători.

Articolul precedentAngajaţi ai Vămii Slatina, suspecţi în cazul furtului ţigărilor confiscate?
Articolul următorOlt: Pesta porcină, confirmată la încă un mistreț