Consilierii locali și-au dat astăzi acordul de principiu pentru concesionarea a 75.000 metri pătrați de teren către un investitor care vrea să construiască un mall la Slatina. Urmează ca autoritățile să stabilească prețul pe metrul pătrat și să impună investitorului anumite condiții legate de numărul locurilor de muncă pe care le va crea, o dată cu această investiției.

Vești bune pentru cei care adoră shopping-ul. Un investitor vrea să construiască un mall pe terenul fostei unități militare. A depus deja o scrisoare de intenție, iar consilierii locali au fost chemați astăzi să își dea acordul cu privire la concesionarea terenului pe care va fi ridicat imobilul. La acest demers au colaborat consilieri locali, angajați ai primăriei, dar și ai Direcției Administrarea Patrimoniului, care au pregătit documentația pentru terenul vizat. „Este primul pas dintr-o întreagă procedură care se va efectua: alipirea celor patru suprafețe și acordul de principiu de concesionare a acestui teren. Conform Ordonanței 54, procedura de concesionare se face în două moduri: la inițiativa autorității sau la însușirea unei inițiative a unui investitor privat. Da, avem o scrisoare de intenție. Rămâne ca ulterior să avem studiul de oportunitate, evaluarea terenului, comisia pentru concesionare și toate celelalte etape”, a spus Claudiu Stăncioiu, viceprimar al Slatinei

Suprafața dedicată spațiului comercial va fi una generoasă, de 75.000 metri pătrați și va cuprinde în mod sigur un magazin „ancoră”, respectiv un supermarket diferit de cele existente în oraș și o zonă de Entertainment. Ulterior, dezvoltatorul va închiria spații comerciale către firmele interesate să deschidă magazine aici.

După aprobarea de astăzi, din consiliul local, vor fi puse la punct detaliile contractului de concesiune ce va fi semnat cu dezvoltatorul. „Sperăm ca toată procedura să decurgă OK, să avem și noi un centru comercial în Municipiul Slatina. Etapa următoare va fi o hotărâre de consiliu local în care se va stabili prețul pe metru pătrat, comisia, studiul de oportunitate în care se va indica valoarea investiției, locurile de muncă create. Avem și noi niște condiții pe care vrem să le impunem în documentație”, a mai spus Stăncioiu.

Mall-ul ar urma să fie gata în cel mult doi ani, potrivit primelor estimări.

 

Articolul precedentGhişeele Fiscului, asaltate de cei care vor să recupereze taxa auto
Articolul următorFonduri europene pentru investiţii în Unitatea de Urgenţe a Spitalului Slatina