Unul dintre cele mai mari licee din Slatina, Liceul Economic P.S. Aurelian, are nevoie urgentă de consolidare și reparații. Primăria Slatina a realizat un proiect în acest sens, o parte din sumele necesare urmând să fie alocată din fonduri europene.

Uniunea Europeană oferă finanțare pentru modernizarea școlilor din municipiile reședință de județ. Autoritățile din Slatina au gândit un proiect prin care să obțină o parte din sumele necesare modernizării Liceului Economic P.S. Aurelian. Se impun lucrări ample, după ce o expertiză a indicat că imobilul prezintă risc seismic. Investiția este estimată la 7,9 milioane lei, însă numai o parte din cheltuieli sunt eligibile din fonduri europene. Pentru respectare condițiilor impuse în Ghidul solicitantului, autoritățile au adus unele modificări la proiect. „La Liceul P.S. Aurelian, unde practic, chiar dacă este o cofinanțare a primăriei de 2%, cheltuielile eligibile, suma alocată pe acest proiect, nu cuprinde întregul deviz realizat pentru acest obiectiv. Este un obiectiv care necesită intervenții majore, suma totală pentru intervenție este de aproximativ 7,9 milioane lei, din care 2 milioane sume eligibile. 2% din această sumă vine cofinanțarea primăriei vine cofinanțarea primăriei și restul de cheltuieli neeligibile, adică aproximativ 5 milioane de lei vor fi suportați tot de Primăria Slatina. Noi sperăm ca undeva la sfârșitul acestui an, începutul anului viitor să avem contractul semnat, iar din primăvară să putem demara procedurile privind achiziția lucrărilor și a furnizării produselor pentru cele două proiecte”, a explicat Cristi Cismaru, administratorul public al Primăriei Slatina.

Aproximativ 1.700 de elevi învață la această instituție de învățământ, în prezent în săli de clasă ameanjate în incinta internatului și a clădirii atelierelor.

Articolul precedentDoar o notă de 10 la Definitivat, în judeţul Olt
Articolul următorCozi de autoturisme, formate pe mai mulţi kilometri în Slatina. Circulaţie rutieră îngreunată între Craiova şi Piteşti