24 din cei 79 de candidaţi din judeţul Olt care au susţinut examenul de definitivare în învăţământ au luat note mai mici de cinci, picând proba scrisă.

În schimb, au fost şi cazuri de candidaţi care au luat şi note mari, un candidat pentru postul de profesor de sport de la Liceul „Ştefan Diaconescu” din Caracal luând nota 10, singura din judeţ.

Rezultatele examenului au fost afişate, miercuri.

Contestațiile se depun în intervalul 31 iulie-1 august, acestea se soluționează până pe 5 august, iar rezultatele finale vor fi afișate pe 5 august.

Stagiul minim de practică obligatoriu pentru obţinerea definitivării în învăţămnânt are o durată de un an şcolar (sau ore de predare echivalente normei de un an), fiind un stagiu efectiv de predare la catedră, în sistemul naţional de învăţământ preuniversitar, ca personal didactic calificat conform studiilor absolvite.

Candidaţii aflaţi pentru prima dată în situaţia efectuării stagiului de practică trebuie să știe că se pot înscrie la examen doar dacă în anul de stagiu desfăşoară activitate la catedră cu normă întreagă, în calitate de cadru didactic calificat, şi pot susţine proba scrisă dacă finalizează stagiul de practică obligatoriu în sesiunea respectivă.

Articolul precedentUltimele clarificări în proiectul pistelor de biciclete de la Slatina. Urmează semnarea contractului
Articolul următorPrimăria Slatina alocă peste 5 milioane de lei, pentru refacerea completă a unui liceu