Primăria Slatina pregătește documentația pentru a semna contractul  de finanțare din fonduri europene al proiectului ce prevede amenajarea de piste pentru biciclete care să traverseze orașul. Ieri au avut loc unele modificări ale documentației, în urma vizitei în teren efectuate de specialiștii Agenției de Dezvoltare Regională.

Consilierii locali au aprobat unele modificări ale proiectului de amenajare a pistelor de biciclete în Slatina. Primăria vrea să obțină fonduri europene pentru mobilitate urbană și să amplaseze traseele pentru bicicliști începând de la Podul Olt și până către cele trei zone industriale din oraș. „A fost nevoie să facem, în consiliul local, anumite modificări ale unor hotărâri date anterior, pe motiv de vizite în teren și de schimbare a unor indicatori ca urmare a unor clarificări trimise de Agenția de Dezvoltare Regională. Sunt mici modificări în ceea ce privește sumele eligibile și neeligibile, partea de cofinanțare, mici influențe în devizele generale și cred că sunt cam ultimele clarificări pe care le-am primit pe acest proiect, care va intra în perioada următoare în prefinanțare”, a explicat Cristi Cismaru, administratorul public al Primăriei Slatina.

Valoarea estimată a proiectului, care cuprinde și amplasare unor stații de încărcare  pentru vehiculele electrice este de 7,8 milioane de lei, municipalitatea având de achitat o cofinanțare de doar 2% din această sumă. Contractul de finanțare va fi semnat cel mai probabil în toamnă.

Articolul precedentDEZERTARE din partidul lui Tăriceanu. Şefa organizaţiei de femei din Olt, demisie
Articolul următorDoar o notă de 10 la Definitivat, în judeţul Olt