Primăria Slatina a finalizat documentația tehnică și va scoate la licitație reabilitarea pentru 121 de blocuri din oraș. Mai sunt 200 de imobile care nu au fost incluse în program, iar autoritățile îi îndeamnă pe proprietari să întocmească actele în vederea anvelopării. Cu cât se mobilizează mai rapid, cu atât mai repede vor începe și lucrările.

Documentația tehnică pentru reabilitarea unui număr de 112 blocuri a fost aprobară de consilierii locali ai Slatinei, în ședință extraordinară. Toate vor fi scoase la licitație prin intermediul unui contract cadru, în care vor fi incluse toate blocurile din oraș care nu au fost anvelopate. „Am reușit să strângem 112 noi blocuri care vor fi incluse într-un contract cadru mare, pentru anvelopare. Sunt 112 din cele aproximativ 300 de blocuri nereabilitate. Mai avem încă 200 pentru a termina toată Slatina. Am aprobat documentațiile tehnice pentru ceste blocuri, apoi vom scoate la licitația un contract cadru mai mare pentru anveloparea tuturor blocurilor din Slatina”, a explicat Emil Moț, primarul Slatinei

Autoritățile îi roagă pe slătineni să se implice în strângerea semnăturilor, pentru ca fiecare bloc din oraș să aibă documentele pregătite să intre în program. Depinde exclusiv de cetățeni și de asociații această etapă în lipsa căreia nici un bloc nu poate fi reabilitat. „Avem nevoie de acordul dânșilor și de asociațiile de proprietari. Așa că îi rog pe toți cei care locuiesc în blocuri nereabilitate să stea de vorbă cu președinții de asociații, cu administratorii și să intre în programul nostru de anvelopare. Undeva la toamnă o să dăm drumul la acest contract cadru și să reabilităm ultima parte a blocurilor din Slatina”, a spus edilul.

Blocurile care nu fac parte din asociații nu vor putea fi reabilitate termic. Autoritățile au discutat cu președinții și au convenit că și aceste imobile vor fi înscrise în asociații, doar pentru a fi anvelopate.

Articolul precedentManevre la BAC, pentru creșterea procentului de promovabilitate- Tactica liceelor cu candidați nepregătiți
Articolul următorAcoolemii record depistate în week-end pe șoselele din Olt