Singurul liceu din Olt cu promovabilitate 100% este Liceul Tehnologic „Drăgănești Olt”. Aici însă, un singur elev a susținut examenul maturității, din cei trei absolvenți de liceul înscriși. Aceeași tactică a fost adoptată și de conducerea Liceului Tehnologic din Izvoarele, unde au dat BAC-ul numai 2 elevi, deși numărul absolvenților de clasa a XII-a a fost mult mai mare.

La Tufeni, s-au înscris inițial la examenul maturității 12 elevi, dar s-au mai prezentat numai 2 și a promovat unul singur. Procentul a fost astfel de 50%, mult peste ale unor licee din Slatina, unde s-au înscris la BAC majoritatea absolvenților și ai promovat mai puțin de 20% dintre aceștia.

Nici absolvenții de liceul de la Piatra- Olt nu s-au înscris la BAC în număr mare. Doar 8 elevi au susținut cele trei probe, iar 2 le-au și promovat.

Strategia se repetă și la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu” din Balș, unde au fost înscriși la BAC numai 7 absolvenți de liceu, procentul de promovabilitate fiind de 14%.

Și mai rău stau liceele din Crâmpoia și Cilieni, unde au dat BAC-ul 3, respectiv 9 elevi, dar niciunul nu a luat notă de trecere.

Situația a fost aceeași și anul trecut. La Liceul Tehnologic Izvoarele, din cei 18 elevi de clasa a XII-a, doar trei au susținut examenul de Bacalaureat, dar niciunul nu a reușit să îl promoveze. O situație similară s-a întâlnit și la Liceul Tehnologic din Crîmpoia, unde, din cei 17 elevi care au terminat liceul, s-au prezentat la prima sesiunea  de Bac numai trei, care n-au reușit să obțină media 6. La Izvoarele, conducerea școlii anunța anul trecut că a decis ca, începând din acest an școlar, să înființeze o clasă de școală profesională cu specializarea „brutar, patiser, preparator produse făinoase” și să păstreze doar varianta de învățământ liceal la seral, pentru cei care vor să își continue studiile.

Articolul precedentPlaja Olt, închisă după furtuna de noaptea trecută- FOTO
Articolul următorPrimăria Slatina face inventarul blocurilor nereabilitate. Ce trebuie să facă proprietarii