Proiectele prin care Primăria Slatina vrea să scoată traficul greu din oraș avansează, a anunțat primarul Emil Moț. Este vorba despre în primul rând de șoseaua de legătură dintre cele două zone industriale, care va lega Slatina de drumul expres și va reprezenta o rută pentru mașinile de mare tonaj. În plus, și Varianta Oituz va fi reparată și consolidată, în curând.

Aflată pe o șosea intens circulată, care face legătura între Craiova și Pitești și București, Slatina este un oraș tranzitat intens atât de autoturisme cât și camioane. Peste 1.000 de mașini de mare tonaj trec în fiecare zi străzile Cireașov și Artileriei, care leagă cele două zone industriale. La acestea se adaugă miile de mașini mici care circulă pe această rută. La orele de vârf, cele două artere sunt de-a dreptul sufocate de autoturisme și camioane. Primăria Slatina are în derulare un proiect vital pentru degajarea traficului: construcția unui drum care să pornească din zona Alro și să ajungă, pe câmp, dincolo de fabrica Pirelli. Zilele trecute, primarul Slatinei, Emil Moț, a anunțat că se lucrează la o strategie de scoatere a traficului greu din oraș. „O să vin în câteva săptămâni cu informații despre proiectul meu pe termen scurt și mediu, o să aveți surprize. Este vorba de centuri, de intrări în Slatina, ieșiri din Slatina, supralărgiri la patru benzi. Mai mult nu spun acum. Este viziunea mea pe trei ani de zile, pe tot ce înseamnă scoaterea traficului greu din oraș, refacerea infrastructurii actuale pe care o s-o folosim numai noi, slătinenii, după ce reușim să ne conectăm cu bucata de tronson din drumul expres Craiova – Slatina”, a explicat primarul Slatinei, Emil Moț.

Nu a oferit însă detalii despre stadiul investițiilor, precizând că le va face publice numai după ce licitația de lucrări se va finaliza. „Am trecut de etapa de studiu de fezabilitate, suntem mult mai avansați. Dar până nu am licitațiile făcute nu spun nimic. Pe una dintre ele am terminat și licitația, am dat și ordinul de începere la proiectare, dar nu am spus nimic până acum”, a mai precizat Emil Moț.

Consolidarea și reabilitarea Varianta Oituz este cel mai avansat dintre proiecte. Lucrarea a fost scoasă la licitația de Primăria Slatina împreună cu străzile Pitești și Bulevardul Constantin Brâncoveanu. Vor fi lucrări complexe, în special pe Oituz, unde e nevoie de captarea izvoarelor și consolidarea malului. Valoarea investiției este de 46 de milioane de lei.

Articolul precedentPrima tranșă de vaccin antigripal a ajuns în Olt. Cine se poate imuniza gratuit
Articolul următorExcluşii din ALDE îşi fac partid şi susţin PSD. Anunţul fostului lider al organizaţiei Olt