Primarul Slatinei, Emil Moț, a anunțat miercuri, pe pagina sa de Facebook, că va demisiona din funcție. Acest gest surprinzător a fost urmat și de demisiile viceprimarilor Gigi Vîlceleanu și Alexandru Berechet. Moț a solicitat public Partidului Național Liberal (PNL) să desemneze doi noi viceprimari, iar unul dintre aceștia să preia interimar conducerea Primăriei Slatina.

”Stimați cetățeni,
Vă anunț că voi demisiona din calitatea de primar în funcție al Municipiului Slatina, pentru a facilita o tranziție administrativă lină și pentru a pune stop incertitudinilor generate de situația inedită a alegerilor recente, care nu-i permit primarului ales să-și preia mandatul imediat, ci cu o decalare de trei luni.
În egală măsură, viceprimarii actuali vor proceda la fel.
Este o decizie luată în numele transparenței administrative și pentru a stopa presiunile constante ale PNL, reprezentanții acestui partid, fiind astfel obligați, după îndeplinirea etapelor procedurale, să-și numească, dintre consilierii locali, doi viceprimari dintre care unul cu atribuții de primar.
În acest sens, au șansa să facă administrație și să le ofere slătinenilor priceperea, viziunea și promisiunile menționate în campania electorală.
Este un pas care va facilita implementarea promisiunilor clamate în perioada electorală și, care, totodată, va pune capăt suspiciunilor pe care PNL le propagă mediatic, în lipsa actelor administrative.
În plus, îmi voi da demisia din calitatea de membru PSD Slatina, pentru a evita orice anatemă aruncată în mod incorect asupra unei echipe care reprezintă vocea a peste 12 mii de cetățeni.
Îmi doresc pentru Slatina și slătineni proiecte importante, care să crească poziția de top înregistrată recent, din punct de vedere al prosperității.
Sunt convins că echipa PSD Slatina va funcționa, în continuare, după principiul bunei guvernări locale, în care proiectele de dezvoltare să fie susținute și/sau îmbunătățite, astfel încât comunitatea să beneficieze de servicii publice de calitate, infrastructură modernizată și oportunități economice sporite.
Emil Moț”

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentCHINA: UN BĂRBAT A FOST PRINS CU 100 DE ȘERPI ÎN PANTALONI
Articolul următorSONDAJ INSCOP: MAI MULT DE 70% DINTRE ROMÂNI CRED CĂ SUNT EXPUȘI ȘTIRILOR FALSE