Legumicultorii din Olt care au investit în încălzirea solariilor de bucură de roadele ale muncii lor. Au cules primele cantități de roșii, pe care le-au vândut la prețuri foarte bune, în piețele din București. Reprezentanții Direcției Agricole au luat probe pentru a afla dacă tomatele au reziduuri de pesticide.

Ajutați de subvențiile din Programul Tomata, dar și de investițiile pe care le-au realizat în încălzirea solariilor, șapte fermieri din comuna olteană Cilieni au ieșit cu roșii pe piață. Prețul obținut a fost unul care asigură profit legumicultorilor. „Câțiva fermieri, nu foarte mulți, din comuna Cilieni, au recoltat primele cantități de roșii din Programul Tomata 2019, pe care le-au valorificat în piața de la Pucheni. Prețul variază, dar sunt prețuri bune- au vândut chiar și cu 18 lei kilogram”, a explicat Ion Anuța, directorul adjunct al Direcției Agricole.

Reprezentanții Direcției Agricole au vrut să vadă cât de sănătoase sunt aceste roșii timpurii și au prelevat probe de la fiecare fermier. „S-au recoltat 7 probe de la cei care au ajuns cu tomatele la faza de coacere, probe care s-au transmis la Laboratorul Național Fitosanitar, rezultatele obținute fiind foarte bune, adică sunt libere de reziduuri de pesticide și putem să le consumăm cu cea mai mare încredere”, a mai spus reprezentantul Direcției Agricole.

Articolul precedentHotelul fostului internaţional Raţ, din Slatina, a luat foc – VIDEO
Articolul următorTrei clădiri publice, reabilitate termic din bani europeni. Contractele au fost semnate