Consiliul Județean a semnat contractele de finanțare pentru trei din cele șapte proiecte depuse pentru reabilitarea sediilor unor instituții. Este vorba despre Biblioteca Județeană, fosta vilă de protocol și sediul Consiliului Județean. Lucrările sunt complexe și presupun atât refacerea fațadelor și înlocuirea tâmplăriei cât și schimbarea rețelelor electrice și termice.

Pe lista pentru reabilitare prin Programul Operațional regional, Consiliul Județean a inclus Spitalul Județean de Urgență, Biblioteca Judeţeană „Ion Minulescu”, sediul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Olt, Inspectoratul de Protecţie Civilă, Apartamente – Fosta Vilă de Protocol, Centrul Militar Judeţean și sediul Consiliului Judeţean. Toate sunt clădiri care aparțin Consiliului Județean și care nu au mai beneficiat de lucrări de reabilitare în ultimii ani.

„Până în momentul de faţă, am semnat contractele de finanţare pentru trei astfel de proiecte – fosta Vilă Bărbulescu, Biblioteca Judeţeană şi sediul Consiliului Judeţean Olt. Toate celelate sunt în diverse faze, probabil că în perioada următoare vom începe să mai semnăm. La fosta vilă de protocol, deja s-au apucat de lucrări, la bibliotecă şi sediul consiliului suntem în perioada de evaluare a ofertelor de execuţie”, a spus Marius Oprescu, președinte CJ Olt.

Articolul precedentPrimele tomate oltenești, testate pentru depistarea pesticidelor. Care sunt rezultatele/ FOTO
Articolul următorSute de elevi din toată ţara, la Slatina, pentru două olimpiade naţionale pentru învăţământul profesional – FOTO