Slatina este unul dintre cele cinci orașe din România care va avea un magazin cu produse românești, deschis în cadrul Casei de Comerţ Agroalimentar Unirea. Legume și fructe din Olt și Dolj vor fi colectate în corturile amenajate în bazinele legumicole, sortate într-un depozit și comercializate în magazinele deschise în cadrul proiectului inițiat de Ministerul Agriculturii.

Slatina, Craiova, Pitești, Sibiu și București sunt primele în care Casa de Comerț Unirea va deschide magazine pentru comercializarea legumelor și fructelor autohtone. Acestea provin de la fermierii care fac parte din cooperative agricole, ajungând mai întâi în cele patru corturi amplasate în localitățile Urzica, Pleşoiu, Izbiceni şi Vădăstriţa. De aici, produsele vor fi transferate în depozitul din Slatina, unde vor fi sortate, ambalate și vor ajunge în magazinul care va fi deschis pe Aleea Rozelor.

Astfel de magazine vor funcționa și în Craiova, Pitești și Sibiu. Planul Ministerului Agriculturii este să înființeze 80 de magazine de acest gen, în toată țara. „Să contracarăm importurile, sa ajutăm producătorul Roman, să punem în farfuria consumatorului, cele mai gustoase și sănătoase legume- fructe și produse tradiționale”, spune Florin Ciobanu, consilierul ministrului Agriculturii, inițiatorul acestui proiect.

Articolul precedentPrimăria Slatina reabilitează ruta pe care va fi deviat traficul rutier, după închiderea Podului Olt
Articolul următorPercheziţii în Slatina. Vizată, o firmă ce deţine săli de jocuri de noroc şi pariuri