Un cetăţean turc în vârstă de 59 de ani, stabilit în România, urmărit internaţional pentru omor cu premeditare în Turcia, a fost depistat de poliţişti, în Slatina.

Potrivit unor surse judiciare, în urmă cu cinci ani, aflându-se în Turcia, bărbatul a fost implicat într-un scandal într-un bar. În urma scandalului, el a fost înjunghiat de un alt bărbat. Urmăritul a reuşit să scape din încăierare şi a revenit în barul respectiv, însoţit de mai multe persoane şi, fără să stea pe gânduri, el a scos un pistol şi a împuşcat mortal pe bărbatul care îl înjunghiase.

Pe numele său autoritățile judiciare din Turcia au emis mandat de urmărire internațională, pentru săvârșirea infracțiunii de omor cu premeditare.

El a fost depistat în Slatina, sâmbătă, de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Olt. Urmăritul se afla la fratele său, care deţine mai multe covrigării pe raza municipiului.

„Bărbatul a fost prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, în vederea extrădării”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Alexandra Dicu.

Ea a adăugat că activitățile s-au desfășurat cu sprijinul Biroului pentru Imigrări Olt. La acțiune au participat luptători din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale Olt.