Planurile municipalității de a amenaja două noi parcuri în Slatina s-au dovedit dificil de pus în practică. Asta pentru că terenurile vizate pentru amenajarea zonelor de agrement nu erau în proprietatea autorităților. Pentru preluarea lor e nevoie de negocieri ce par fără sfârșit și de alte investiții realizate în schimb, iar toate acestea prelungesc perioada de implementare a proiectului ani de zile.

Un șantier pe care se lucrează intens, pentru ca, până la sfârșitul verii, slătinenii să se bucure de un parc generos. Până la startul lucrărilor, a fost însă un drum lung de aproape trei ani. În toată această perioadă, municipalitatea a purtat negocieri, a refăcut documente de proprietate și a derulat licitații, pentru ca acum să poată spune că promisiunea se îndeplinește. „Aceste promisiuni noi le-am făcut din 2016. Un an de zile ne-a luat numai să renegociem protocolul cu Unitatea Militară și să aducem din nou terenul în patrimoniul Municipiului Slatina. Apoi a fost studiul de fezabilitate, apoi licitația și am ajuns să lucrăm efectiv în 2019”, a spus primarul Slatinei, Emil Moț.

Alt proiect pentru realizarea unei zone de agrement, același proces lung, ce încă nu s-a sfârșit. Este vorba despre fosta bază sportivă Dumitru Dobrescu, din cartierul Progresul, aflată în proprietatea Ministerului Tineretului, în prezent o ruină. „Din păcate ne-am lovit de refuzul celor de la Ministerul Tineretului și Sportului în schimbarea destinației. Din punctul dânșilor de vedere trebuia să avem șase terenuri de tenis, cum au fost pe fosta bază Dumitru Dobrescu pentru a putea schimba destinația”, a declarat Emil Moț, primarul Slatinei.

Primăria a purtat mai bine de un an negocieri pentru preluarea terenului, dar oficialii ministerului au pus o condiție ce pentru slătineanul de rând e aberantă. Să fie construite în oraș șase terenuri de tenis de câmp. Așa cum au fost cândva în zona respectivă.

Numai că până la construirea terenurilor de tenis urmează o nouă licitație, cu termene și condiții care prelungesc din nou preluarea terenului abandonat de ani de zile de proprietar.

Iar până ca zona să fie transformată într-una de agrement e nevoie de un studiu de fezabilitate și o nouă licitație de lucrări, ceea ce înseamnă încă o perioadă de așteptare, care nu se știe cât se va prelungi.

 

Articolul precedentBiciclist spulberat de o autoutilitară, pe un drum național din Olt – VIDEO
Articolul următorEveniment anulat la Slatina pentru că primăria încă nu are buget aprobat pentru acest an