După ce au aprobat concesionarea unei suprafețe de 62.000 de metri pătrați de teren în vederea construirii unui centru comercial, reprezentanții Primăriei Slatina pregătesc licitația. Vor să încheie cât mai repede aceste proceduri birocratice, pentru ca investitorul să înceapă construcția. El și-a luat angajamentul că în cel mult un an ar finaliza totul.

Cu o primă aprobare privind concesionarea terenului necesar construcției mall-ului, municipalitatea urmează procedurile legale pentru a preda amplasamentul unui investitor care trebuie să plătească, pentru a putea ridica un centru comercial aici, aproximativ 8 milioane de euro către bugetul local. „V-ați gândit vreodată că am putea avea o creșă și o grădiniță în mall, cum este în București. Deja inclusiv primăriile, cu direcțiile sociale sunt în mall, inclusiv grădinițe, impozite șu taxe. La noi de ce n-am face?”, a spus primarul Slatinei, Emil Moț.

Compania interesată să ridice mall-ul și-a luat angajamentul că centrul comercial va fi gata într-un an de la preluarea terenului. De aceea, autoritățile se gândesc să profite de clădirea nouă, construită rapid, pentru a înființa în ea o creșă și o grădiniță, investiții cerute de slătineni. Tot aici ar putea funcționa și ghișeele de relații cu publicul din subordinea Consiliului Local. „Din ultimele discuții, creșa și grădinița, și pentru faptul că o să se termine construcția mult mai repede decât am punea noi să construim, pentru că cei care vor face mall-ul, undeva în 10-12 luni de zile o să îl ridice, de aceea ne gândim să mutăm creșa și grădinița, impozitele și taxele și tot ce înseamnă front office-ul, cei care lucrează cu publicul, cum e în București”, a mai adăugat Emil Moț.

Construcția mall-ului de la Slatina va aduce la bugetul local, pe lângă cei 8 milioane de euro plătiți pentru concesionarea terenului, multe alte beneficii. Impozitul plătit pentru clădire este estimat la 7,7 miliarde de lei vechi pe an. În plus, vor fi create 1.500 de locuri de muncă și va fi construită o parcare generoasă, pe o suprafață de 30.000 de metri pătrați, care va deservi întreaga zonă.

Articolul precedentBani în plus pentru toate primăriile din județ
Articolul următorCARACAL: Băiat de 16 ani, dispărut din internatul liceului