Unul dintre cei care au participat, miercuri seara, la protestul din Slatina împotriva măsurilor restrictive a fost amendat cu 500 de lei de jandarmi pentru că a urinat în public.

Jandarmii l-au amendat pentru încălcarea prevederilor Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială.

În total, jandarmii au aplicat la protestul din Slatina patru avertismente și cinci amenzi în valoare totală de 8.000 lei, pentru încălcarea legislaţiei privind combaterea răspândirii virusului SARS-CoV2, pe lângă amenda aplicată bărbatului care a urinat în public.

Şi poliţiştii au dat amenzi, miercuri seara. Potrivit IPJ, au fost aplicate 27 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020, în valoare de 10.000 de lei, toate pentru deplasarea în intervalul 22.00-05.00, dar și o sancţiune contravenţională pentru încălcări ale Legii 61/1991 privind normele de conviețuire socială, în valoare de 300 de lei.

„Recomandăm în continuare adoptarea unui comportament precaut, păstrarea distanţării fizice, purtarea măştii şi limitarea expunerii şi în spaţii aglomerate, respectarea limitării deplasărilor în intervalul 22:00-05:00 doar la situaţiile justificate şi informarea din surse oficiale”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentMedic infecționist: Dacă nu încetează atacurile la adresa personalului medical, nu va mai avea cine să trateze bolnavii COVID
Articolul următor6.115 cazuri noi de persoane infectate cu SARS–CoV–2