Peste 400 de fermieri olteni s-au înscris anul trecut în programul inițiat de Guvernul României, care promitea purcei gratuiți din rasele Bazna și Mangalița celor care vor să obțină profit din creșterea porcilor. Cererea s-a dovedit însă mult prea mare în comparație cu numărul mic de purcei oferiți de livratorii înscriși în program.

Programul inițiat de Ministerul Agriculturii prin care se oferă purcei gratuiți fermierilor care vor să crească rasele Bazna și Mangalița a stârnit interesul fermierilor olteni, anul trecut. Astfel, statisticile Direcției Agricole indică faptul că în programul pentru susținerea raselor autohtone de porci s-au înscris 455 crescători, pentru a primi 3.848 capete purcei cu titlu gratuit. „Numărul total de purcei livrați a fost de 118 capete, la un număr de 17 crescători. Valoarea totală a sprijinului acordat 20.000 lei – 80 capete purcei”, a spus directorul Direcției Agricole, Dragoș Drăghicescu.

Speriați de pesta porcină, 50 dintre solicitanți s-au retras, însă și așa rămâne o listă de așteptare foarte lungă, greu de onorat în condițiile în care din program fac parte numai 7 furnizori.

 

Articolul precedentSe construieşte o nouă parcare etajată în Slatina
Articolul următorUn tânăr din Olt, căutat de aproape un an de italieni. A furat un tractor cu care a spart zidul unei bănci