Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a declarat, marți, cu ocazia unei vizite efectuate pe șantierul drumului expres Craiova-Pitetești, că a discutat cu președintele Ford România și i-a explicat stadiul lucrărilor la acest tronson de drum. Prioritare sunt, a spus ministrul, varianta de ocolire a Balșului și cea de la Slatina. 

Răzvan Cuc a făcut această deplasare în teren, la scurt timp după ce Ian Pearson a postat pe Facebook un mesaj în care se arată dezamăgit de stadiul lucrărilor la acest tronson de drum.

„Am avut o întâlnire cu preşedintele de la Ford, unde am discutat exact stadiul de implementare al obiectivului Craiova-Piteşti. (…) Aşa cum ştiţi, proiectul a fost lansat în iulie 2017, dar contractul de proiectare şi execuţie a fost semnat în decembrie 2018. Perioada de elaborare a Proiectului Tehnic era de 12 luni şi perioada de execuţie 24 luni. În luna mai s-a finalizat proiectarea, deci am scurtat termenele, astfel încât să putem lansa partea de execuţie a celor două obiective. (…) Suntem la organizarea de şantier de la lotul II. Aici, strategia antreprenorului a fost de a-şi aduce cât mai multe materiale (…)”, a declarat Cuc.

Acesta a mai spus că imediat ce se vor apuca de lucru, reprezentanții firmei de construcții vor demara lucrările privind centura de ocolire de la Balș și varianta de ocolire de la Slatina.

„Noi i-am explicat acum şi domnului Pearson cum se va face această investiţie, pas cu pas, pentru că dânsul a făcut acea postare în cursul zilei de duminică şi a făcut referire la varianta de ocolire de la Balş. Acest proiect, repet, are termen 24 luni execuţia, deşi am scurtat termenele. Noi ne-am asumat şi am vorbit cu constructorul român care a înţeles necesitatea variantei de ocolire de la Balş şi atunci am spus că primul lucru pe care îl va ataca va fi varianta de ocolire de la Balş şi varianta de ocolire de la Slatina. Până va fi finalizată această construcţie, care sperăm să se finalizeze până la sfârşitul acestui an, deci vorbesc de varianta de ocolire, am vorbit cu domnul director Narcis Neaga şi a demarat un proiect pentru semaforizare inteligentă pentru a fluidiza traficul. Acest proiect trebuia finalizat în luna septembrie. I-am spus domnului Neaga că nu putem să mai aşteptăm până în luna septembrie şi termenul este sfârşitul lunii iulie”, a conchis ministrul Transporturilor.

Articolul precedent17 medalii pentru elevii slătineni, la Cupa Serbiei. Un licean, aur la două dintre probe
Articolul următorPreședintele Ford vrea să viziteze lunar șantierul drumului expres. Ce a declarat Ian Person