Pe lângă proiectul pe fonduri europene de consolidare și reabilitare a corpului principal de la Liceul Economic, primăria va investi și în modernizarea fostelor ateliere. Autoritățile au făcut studiul de fezabilitate și l-au supus aprobării consiliului local.

Clădirea în care au funcționat cândva atelierele școlare ale Liceului Economic era de mulți în atenția autorităților. Imobilul s-a degradat, prin acoperiș trece apa, iar pereții sunt afectați de infiltrații. Anul acesta, o dată cu promovarea unui proiect pe fonduri europene pentru consolidarea și refacerea corpului principal, municipalitatea a decis să reabiliteze și această clădire. „Am făcut un studiu de fezabilitate și pentru clădirile anexă care sunt alipite căminului de la PS Aurelian, care erau într-o stare avansată de degradare. Sunt infiltrații, aveau și diverse utilaje specifice liceului acre erau degradate  din cauza infiltrațiilor și problemelor la acoperiș, structura, instalația electrică. Facem acest studiu de fezabilitate în vederea elaborării unui proiect pentru intervenții de reabilitare termică, la tâmplărie, instalația electrică și sanitară. Lăsăm apoi la latitudinea liceului să îi dea utilitate în funcție de necesități. Ateliere, săli de clasă, de ședință, poate și o sală de sport”, a spus Cristian Cismaru, administratorul Public al Primăriei Slatina.

Între timp și proiectul european de reabilitare a clădirii principale avansează. „Colegiul Economic PS Aurelian are pregătită documentația tehnică pentru intervenții asupra sistemului termic, electric, tâmplărie, acoperiș și lucrări la structura de rezistență printr-un proiect pe Axa 4. Valoarea este de 6,8 milioane de lei. Am făcut ultimele modificări ca urmare a tuturor expertizelor și studiilor făcute în cadrul acestui proiect. Suntem practic în plină evaluare tehnico-financiară și sperăm să trecem cu brio de această etapă, să ajungem în etapa de prefinanțare și apoi la semnarea contractului”, a mai explicat administratorul public.

La Economic, elevii mai folosesc doar parterul clădirii principale, pentru că imobilul prezintă risc seismic și nu s-a mai permis accesul nimănui la etaj.

Articolul precedentPercheziţii în judeţul Olt. Sunt vizate persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor
Articolul următorA doua zi de răscoală, la Rusăneşti-Olt, unde oamenii au blocat drumul şi nu-i lasă pe veterinari să le omoare porcii – FOTO