Slătinenii care locuiesc în cele 71 de blocuri reabilitate prin programele care presupun și cofinanțare din partea lor sunt așteptați să își achite ratele anuale. Termenele de plată sunt diferite, în funcție de sursa fondurilor. De asemenea, pentru imobilele reabilitate dar nerecepționate, proprietarii vor primi înștiințările de plată în cursul anului.

Direcția Administrarea Patrimoniului Slatina și-a deschis casieria și pentru  cei care trebuie să își plătească ratele pentru reabilitarea blocurilor. E vorba despre slătinenii ale căror imobile au beneficiat de programele complexe de reabilitare susținute din fonduri guvernamentale, europene sau locale. „pentru cele 55 de blocuri, adică 4.100 de contribuabili, reabilitate pe Ordonanța 18, așa cum au fost anunțați prin înștiințări de plată, scadența ratei este 15 decembrie, iar pentru cele 7 blocuri pe fonduri europene, cu un număr de 119 contribuabili și cele 9 blocuri pe buget local, cu 274 contribuabili, taxa de reabilitare are scadențe pe 31 martie și 30 septembrie”, a explicat Narcisa Ionescu, directorul DAP Slatina.

Toți sunt așteptați să își achite contribuțiile la sediul Direcției Administrarea Patrimoniului Slatina de pe strada Unirii. Pot achita fie rata aferentă acestui an fie suma totală de plată. Programul de lucru al casieriei este de luni până joi de la 8 la 16.15 și vineri de la 8 la 13.15.

Slătinenii care au beneficiat de lucrări complexe de reabilitate, inclusiv de schimbarea tâmplăriei, hidroizolarea subsolului și plafonului blocului plătesc între 10 și 30% din valoarea totală a reabilitării. Suma se achită eșalonat, pe o perioadă de 9 ani. În perioada următoare vor primi înștiințări de plată și proprietarii altor blocuri anvelopate recent, pentru care nu se făcuse încă recepția finală.

Articolul precedentMotivul halucinant pentru care agresorul femeii din Slatina a recurs la acest gest
Articolul următorMomente emoționante la Gala Superlativelor. Poveștile veteranilor de război au impresionat o sală întreagă