Omul de afaceri Remus Rădoi, zis Codiţă din Caracal, a fost reţinut de poliţişti, săptămâna trecută, după ce a fost depistat conducând un autoturism cu număr fals de înmatriculare şi fără permis de conducere. Cererea anchetatorilor de arestare preventivă a fost, însă, respinsă de Judecătoria Caracal.

Rădoi a fost depistat la volanul unui autoturism, vineri, pe Centura Ocolitoare a municipiului Caracal.

„În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliției Române, s-a constatat faptul că șoferul autoturismului avea dreptul de a conduce suspendat, iar autoturismul era neînmatriculat. În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare și conducerea unui vehicul fără permis de conducere”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cosmin Lupu.

Poliţiştii l-au reţinut pe bărbat pentru 24 de ore, însă magistraţii Judecătoriei Caracal au dispus punerea sa în libertate, respingând propunerea arestării preventive pentru 30 de zile.

Rădoi, inculpat în mai multe dosare

Revenit în atenţia publică după Cazul Caracal, controversatul om de afaceri Remus Rădoi, zis Codiţă din Caracal, a fost trimis în judecată, în toamna anului trecut alături de alte două persoane, fiind acuzat de fals şi înşelăciune. Concret, codiţă ar fi facturat către mai multe societăţi de stat, printre care CFR, activităţi de pază care, în realitate nu au fost prestate.

În octombrie 2020, procurorii şi poliţiştii au desfăşurat, în acest dosar, 10 percheziții domiciliare, în municipiul București și județul Olt.

Anchetatorii spun că, în cursul anului 2019, cu ocazia executării obligațiilor privitoare la prestarea de servicii de pază la un obiectiv din administrarea companiei de stat, cei doi reprezentanți ai societății comerciale, având complicitatea unui fost angajat al acestei companii, ar fi emis și decontat servicii de pază, care, în realitate, nu ar fi fost prestate, constatându-se că numărul agenților prezenți în obiectiv și implicit numărul de ore de pază decontate a fost semnificativ mai mic față de cel prevăzut în contract, societatea comercială obținând astfel, în mod injust, 254.206,14 lei.

În același mod, reprezentanții societății comerciale ar mai fi solicitat decontarea unor servicii fictive, în cuantum de 230.537,05 lei, suma nefiind achitată de compania de stat.

Dosarul a fost trimis, acum, în judecată.

„Astfel, au propus unității de parchet competente trimiterea în judecată a trei persoane, dintre care doi reprezentați ai unei societăți comerciale cu obiect de activitate prestarea serviciilor de pază și un fost angajat al unei companii de stat.  Cele 3 persoane sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de participație improprie la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată și înșelăciune în formă continuată. Astfel, la data de 31 august 2022, unitatea de parchet a sesizat instanța competentă, respectiv Judecătoria Videle, trimițând spre judecare dosarul privind cele 3 persoane bănuite”, transmite Poliţia Română.

Reprezentanții CFR s-au constituit parte civilă în procesul penal cu 1.750.721,18 lei (sumă ce reprezintă valoarea totală a contractului și daunele provocate patrimoniului companiei, ca urmare e executării necorespunzătoare a contractului de pază), drept pentru care, în cauză, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra unor bunuri imobile și asupra conturilor bancare deținute de persoanele bănuite, a căror valoare acoperă pretențiile părții civile.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentSănătatea la control. Dr. Mihai Dobra: Prevenția salvează vieți
Articolul următorDacian Cioloş, luat la rost de cel mai în vârstă consilier local USR. Nici Cristian Ghinea nu a scăpat