Consiliul Județean organizează periodic întâlniri cu firma care se va ocupa de colectarea deșeurilor din județ. Asta după ce societatea care a câștigat licitația nu a reușit să se mobilizeze pentru preluarea la timp a acestor activități. Astăzi a avut loc o nouă rundă de discuții, iar reprezentanții societății au spus că au spus că au achiziționat mașinile prevăzute în contract.
Reprezentanții Rosal Grup au fost chemați la discuții de Consiliul Județean Olt, instituție care vrea să se asigure că proiectul de management al deșeurilor va fi operaționalizat cât mai curând. Întâlnirile periodice au fost stabilite după ce firma de salubritate nu a reușit să respecte termenul stabilit inițial pentru a colecta gunoiul din tot județul.
Să fie siguri că firma va respecta noul termen și angajamentele stabilite în contract, reprezentanții Consiliului Județean urmăresc pas cu pas calendarul de mobilizare. Vor în primul rând să se asigure că au fost achiziționate mașinile care vor colecta și transporta gunoiul. Iar astăzi operatorul a făcut dovada că a cumpărat 80 de autospeciale noi. Rămân însă și alte lucruri de pus la punct până când se va putea trece la strângerea gunoiului. „Înțeleg că în momentul de față este totul în regulă, iar condițiile asumate în baza prelungirii acesteia sunt îndeplinite. Așteptăm să le îndeplinească pe toate, astfel încât să putem da ordinul de începere a lucrărilor”, a explicat Marius Oprescu, președintele CJ Olt.
Firma va avea nevoie și de aproximativ 80 de muncitori pe care trebuie să îi angajeze în perioada următoare, dar și de amenajarea spațiilor unde vor fi parcate mașinile, astfel de baze urmând să funcționeze în toate orașele din județ. De gestionarea depozitului de la Bălteni se va ocupa firma Salubris, care are toate utilajele pregătite pentru a sorta și trata deșeurile care vor ajunge în halda ecologică. Proiectul ar trebui să demareze pe 15 martie.