Spitalul Județean a dat ordinul de începere a lucrărilor pentru reamenajarea clădirii în care va funcționa Psihiatria. Imobilul de pe strada Trandafirilor, în care a adăpostit în trecut o creșă, va fi modernizat și recompartimentat până la finalul anului viitor.

Proiectul este unul amplu, cu o valoare de 6 milioane de lei, finanțare fiind asigurată în totalitate de Consiliul Județean. Un constructor din Slatina a câștigat licitația de modernizare a clădirii în care se vor muta secția Psihiatrie și Centrul de Sănătate Mintală. „Durata lucrărilor, conform contractului, este de 20 de luni, dar noi sperăm ca la sfârșitul anului viitor să fie totul funcțional. Pentru anul acesta am alocat 1,7 milioane de lei pentru lucrări, iar în bugetul de anul viitor al Consiliului Județean va fi prinsă, probabil, diferența de bani. Proiectul prevede refacerea completă a clădirii, urmând ca ulterior să discutăm, tot la Consiliul Județean, despre dotări”, a spus Cătălin Rotea, managerul Spitalului Județean de Urgență Slatina.

Autoritățile județene au explicat că proiectul a fost realizat astfel încât cei care locuiesc în zonă să nu fie deranjați în nici un fel de activitățile medicale care se vor derula în acest imobil. În prezent, Psihiatria Spitalului Județean funcționează pe strada Drăgănești, în condiții improprii.

Articolul precedentFestival de teatru dedicat lui Eugen Ionescu, la Slatina
Articolul următorFlorin Iordache şi „Filiera Libaneză“. Interesul direct al deputatului de Olt pentru amnistia şi graţierea care i-ar scăpa finul de închisoare