Între 20 noiembrie 2022 și 1 decembrie 2022 va avea loc la Slatina cea de-a XI-a ediție a Festivalului de teatru „Acasă la Eugen Ionescu”, în organizarea Primăriei municipiului Slatina, a Asociației Culturale Center Inter Art. Centrul Internațional de Artă România și Centrului Cultural Eugen Ionescu.

Spectacole de teatru, actori de primă mână ai scenei românești, premiere teatrale, expoziție de artă plastică și artă fotografică vor fi ingredientele acestui festival dedicat marelui dramaturg cu origini slătinene, Eugen Ionescu.

“Invitațiile sau, după caz, biletele la  spectacolele programate vor fi puse la dispoziția publicului la date și ore care vor fi comunicate în timp util spectatorilor slătineni”, transmit organizatorii.

Eugen Ionescu şi Slatina

Dramaturgul Eugen Ionescu s-a născut la Slatina, însă imobilul în care a venit pe lume nu mai există, în schimb a fost montată o placă pe blocul ridicat între timp

Deşi după moartea dramaturgului, în 1994, autorităţile slătinene nu au mai putut stabili o legătură aşa cum şi-ar fi dorit-o cu fiica dramaturgului, cei care l-au cunoscut vorbesc despre faptul că Eugen Ionescu şi-a recunoscut originile şi chiar a amintit, într-un interviu acordat unei reviste franceze, de „l’esprit Oltenian“.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentPASTILA PENTRU SUFLET
Articolul următorMiron Mitrea, despre revenirea în politică a lui Gabriel Oprea: „Am lucrat cu el, e un politician de cuvânt”