Au început tratamentele fitosanitare pentru arborii și arbuștii de pe domeniul public al Slatinei. Echipele firmei care prestează aceste servicii au pornit aseară, după ora 21.00, cu echipamente și utilaje în toate zonele orașului. Acțiunea va continua și astăzi, iar de săptămâna viitoare începe dezinsecția.

Direcția Administrarea Patrimoniului (DAP) Slatina a dat startul acțiunilor de combatere a bolilor și dăunătorilor la copacii de pe străzi, din parcuri, dar și din Pădurea Strehareți. Aseară, echipele de lucrători ale unei firme specializate în astfel de tratamente și-au pregătit utilajele și au luat orașul la rând. Un reprezentant al autorităților a mers pe urmele lor, să monitorizeze întreaga acțiune. „Tratamentele fitosanitare au început de aseară. Se desfășoară, așa cum știți, după ora 21.00, din cauză că populația este încă pe stradă fiind temperaturi foarte ridicate. Avem 31.474 copaci: arbori, arbuști și liane. Inspectorii monitorizează desfășurarea acțiunilor de tratament, verifică atât substanțele prevăzute în contract cât și cantitățile”, a spus Narcisa Ionescu, directorul DAP Slatina.

Și astăzi, dar și săptămâna viitoare echipele vor fi din nou în teren, pentru a continua tratamentele și acțiunile de dezinsecție. „Urmează în această seară să finalizăm tratamentele fitosanitare, iar săptămâna viitoare, probabil joi și sâmbătă, va avea loc dezinsecția cu mijloace avio, iar apoi la sol”, a mai precizat Narcisa Ionescu.

Și asociațiile de proprietari ar trebuie să întreprindă acțiuni de dezinsecție și deratizare în această perioadă, în scările de bloc, dar și la subsoluri. Numai în acest mod acțiunile de dezinsecție vor avea efect maxim.

Articolul precedentCum a reușit un legumicultor din Olt să își vândă roșiile la prețuri de trei ori mai mari decât cele de pe piața „neagră”
Articolul următorMaternitatea Slatina intră în reabilitare totală. Patru etaje au nevoie de modernizare