Amânată din cauza devierilor de conducte descoperite pe amplasament, construcția sălii de sport de la Școala Vlaicu Vodă, din Slatina a început, în sfârșit. Investiția prevede și amenajarea unui teren de sport cu suprafață de joc sintetică, tribune și nocturnă. Lucrarea ar trebui să se finalizeze într-un an.

Orele de sport efectuate în sălile de clasă vor fi o amintire, în următorul an școlar, pentru elevii de la Școala Gimnazială Vlaicu Vodă, din Slatina. A început construcția sălii de sport, investiție finanțată de Primăria Slatina și întârziată din cauza unor rețele de utilități care traversau zona respectivă. „Lucrările au început anul trecut în toamnă. Din păcate, după ce au început lucrul, pe amplasament am descoperit niște magistrale de curent și de apă. A trebuit să sistăm lucrările și să facem devieri”, a spus Emil Moț, primarul Slatinei

Potrivit angajamentului pe care și l-a luat constructorul, lucrările ar trebui să se încheie într-un an. „Este o sală de sport foarte importantă pentru zona respectivă, atât pentru activitățile sportive cât și pentru a fi închiriată și pentru a contribui astfel la bugetul școlii. Vor fi un teren de sport cu suprafață sintetică, cu tribune cu o capacitate de 98 de locuri și nocturnă”, a explicat edilul.

Pentru conducerea unității de învățământ, sala de sport este o investiție mult așteptată, atât de copii cât și de profesorii de sport. La Școala Gimnazială „Vlaicu Vodă“ din Slatina învață 450 de elevi, care fac orele de educație fizică în clasă, atunci când e vreme rea, pentru că nu au sală de sport. Ridicarea noului imobil, cu tot cu dotări, va costa 2,2 milioane de lei. Investiția va fi suportată în totalitate din bugetul local al Slatinei.

Articolul precedent„Calusul românesc”, primele demonstrații la Slatina. Primarul și președintele Consiliului Județean au pus bani în Hora călușului
Articolul următorSchimbare surprinzătoare la conducerea Fiscului. Un fost director revine în funcție