Sindicaliştii din cadrul TMK Artrom Slatina anunţă că vor boicota filialele din România ale băncilor care au blocat conturile companiei iar salariaţii nu şi-au mai putut încasa salariile.            

Potrivit preşedintelui Confederaţiei Naţionale Sindicale „Cartel ALFA”- Uniunea Sindicală Teritorială Filiala Olt,  Cristel Ioţu, până la ora transmiterii acestei ştiri, oamenii nu şi-au încasat salariile.

Ca urmare, sindicaliştii transmit că cei 2.400 de angajaţi, care deţin carduri de salarii la aceste bănci, îşi vor închide conturile. Este vorba despre următoarele unităţi bancare: BCR,  Raiffesen, BRD, Banca Transilvania şi ING.

„Cu toate ca reprezentantii societatii TMK ARTROM S.A. au facut demersurile legale necesare pentru deblocarea temporara a conturilor bancare ale societatii, cu precadere pentru a platii salariile angajatilor, unitatile bancare au pastrat sanctiunile impuse nelegal din punctul nostru de vedere. În semn de „recunostinta”, fata de atitudinea institutiilor bancare in raport cu angajatii TMK ARTROM S.A., aceea de a sfida un numar de 2.400 clienti care detin carduri de salarii precum si alte produse bancare oferite de catre acestea, informam ca angajatii vor renunta la serviciile contractuale in perioada urmatoare”, a declarat Cristel Ioţu

Totodată, sindicaliştii din cadrul TMK Artrom au anunţat că vor ieşi în stradă dacă angajaţii companiei nu îşi vor lua salariile, societatea având conturile blocate ca urmare a sancţiunilor impuse Rusiei şi oamenilor de afaceri apropiaţi Kremlinului. Printre aceştia se numără patronul TMK, Dimitri Aleksandrovici Pumpianski, care între timp ar fi cedat acţiunile.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentCălin Georgescu, la Culisele Statului Paralel: ”Pentru strălucirea noastră ca popor trebuie să păstrăm neutralitatea față de orice conflict”
Articolul următorAdrian Câciu, ministrul cheie din Cabinetul Ciucă – ce se întâmplă cu pensiile și salariile. Legile Puterii, ora 20.50