PSD ar trebui să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale, fie din interiorul partidului din afară. Dacă va fi o nominalizare bună, atunci PSD va intra în turul al doilea. Este părerea vicepreședintelui PSD Paul Stănescu, care a vorbit și despre o posibilă candidatură la scrutinul din toamnă.

În timp ce ALDE merge pe mâna lui Călin Popescu Tăriceanu, PSD ar trebui să aibă un candidat propriu la alegerile prezidențiale, susșine unul dintre liderii social- democrați. „Eu cred că în contextul actual PSD trebuie să aibă un candidat propriu, că e din partid, că e din afara partidului, nu ştiu cine va fi, dar trebuie să aibă un candidat propriu şi trebuie să se bată pentru alegerile prezidenţiale, pentru că la cestea nu e o chestiune numai de partid, (…) Dacă va face o nominaliare bună, eu cred că are şanse şi PSD să intre în turul al doilea la prezidenţiale. Noi am pierdut o bătălie, nu am pierdut războiul, să nu creadă cineva că PSD a murit, n-a murit. (…)

Un candidat bun ar putea aduce o victorie pentru PSD la următorul scrutin. „La prezidenţiale, indiferent cine va fi candidatul, mergem să câştigăm. La funcţia prezidenţială contează foarte mult candidatul, contează şi partidul, îi dă un număr de voturi, dar în momentul în care se duce în turul doi, candidatul contează enorm.  (…) Poate să fie şi din afară.

Întrebat ce şanse sunt ca Viorica Dăncilă să fie candidatul PSD pentru alegerile prezidențiale a spus. „Doamna preşedinte interimar şi prim ministru a spus că nu va candida, a spus public că nu va candida la prezidenţiale şi va sprijini candidatul partidului la această funcţie.  E o cutumă (ca preşedintele partidului să fie candidatul la prezidenţiale n.r. ) dar poate fi încălcată, dacă nu-şi doreşte să candideze nu va candida”, a spus vicepreședintele PSD.

Articolul precedentCine îi ia apărarea lui Petre Daea: „Nu cred că trebuie să schimbi un ministru bun!”
Articolul următor„Tombola pensionarului”, în fiecare zi de joi în Piața Zahana