„Amintiți-vă de război, apreciați-vă libertatea” este proiectul pe fonduri europene care va reconstitui, în cetatea istorică Sucidava, scene din Războiul de Independență. Acțiunea se desfășoară la începutul lunii noiembrie și va angrena elevi de la mai multe licee din România și Bulgaria.

Pe 1 noiembrie, tinerii care participă la proiect vor învăța cum să mânuiască armele și să participe la defilări militare. În următoarele două zile  de activități, se vor reconstitui secvențe de luptă, participanți primind arme și uniforme de luptă specifice perioade respective.  „Obiectivul general al proiectului este crearea și promovarea unui produs turistic reprezentativ prin aducerea la viață a atmosferei istorice din timpul “Războiului de Independență de la 1877-1878”, țintă ce va avea ca eveniment de vârf reconstituirea unor secvenţe de luptă”, au anunțat reprezentanții Primăriei Corabia.
Totodată proiectul îşi propune o contribuție substanțială la refacerea identității actului istoric prin achiziția unor seturi de uniforme originale sau uniforme confecționate manual, inclusiv replici de arme și arme originale, similare cu epoca, reeditarea/reconstituirea acțiunilor militare.

Acțiunile vor avea loc atât în Piața Independenței din Corabia cât și în cetatea Sucidava din oraș.

Articolul precedentCercetaţi penal pentru pescuit ilegal pe Dunăre
Articolul următorÎntâmplare cu final fericit pentru un bărbat din Olt. Şi-a recuperat borseta cu bani şi acte, uitată pe terasa unei staţii peco din Craiova