În comuna Studina din judeţul Olt, incidenţa cazurilor de COVID-19 depăşeşte 3 la o mie de locuitori, astfel că nu toate şcolile se vor deschide, începând de luni.

În scenariul roşu, când rata depăşeşte 3 cazuri la 1.000, vin la cursuri doar preşcolarii şi elevii din învăţământul primar, iar în comuna Studina, rata de infectare este de 3,02/1.000.

Printre cei care au contactat virusul SARS-CoV2 se numără şi şoferul microbuzului şcolar.

Totodată, în alte opt localităţi, printre care oraşul Corabia, rata depăşeşte un caz la 1.000 de locuitori, fiind aplicat scenariul galben. În scenariul galben, vor face învăţământ faţă în faţă preşcolarii, elevii din clase I-IV şi elevii din anii terminali – a VIII-a, a XII-a şi a XIII-a.

Localităţile în care şcolile încep în scenariul galben sunt: Corabia (1,08), Vitomireşti (1,08), Redea (1,08), Dobroteasa (1,28), Morunglav (2,43), Bobiceşti (1,32), Fălcoiu (1,35), Vădastra (1,51).

La ora transmiterii acestei ştiri, se desfăşoară o şedinţă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, la care sunt prezenţi şi reprezentanţi ai ISJ Olt, în care se discută aceste scenarii.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentProsoapele de hârtie şi uscătoarele de mâini, interzise în şcoli, de luni
Articolul următorCoronavirus 5 februarie: 73 decese şi peste 2.500 cazuri noi