Şeful de post din Brâncoveni a fost depistat, luni, sub influenţa băuturilor alcoolice,  în timp ce se fla în sediul postului de poliţie. Totodată, în aceeaşi zi, şeful Postului Strejeşti a fost depistat băut, într-o autospecială.

Potrivit unui comunicat remis de IPJ Olt, şeful Postului Brâncoveni se afla în postul de poliție, sub influența băuturilor alcoolice, însă, conform graficului, acesta se afla în afara orelor de program.

„În contextul în care instituția nu tolerează astfel de fapte, care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei, conducerea Inspectoratului de Poliție Județean Olt a dispus declanșarea cercetării disciplinare față de polițist, prin Biroul Control Intern, urmând ca, la finalizarea verificărilor, să fie dispuse măsurile legale în consecință”, transmite IPJ Olt.

Ulterior, echipa operativă a efectuat un control inopinat al dispozitivului Secției nr. 6 Poliție Rurală Găneasa. Cu această ocazie, pe drumul comunal DC 20, în comuna Strejești, a fost identificată o autospecială de poliție.

Conducătorului autospecialei era chiar şeful Postului Strejeşti. Acestuia i s-a solicitat testarea cu aparatul etilotest, însă acesta a refuzat atât testarea, cât și prelevarea de mostre biologice de sânge la o unitate spitalicească.

Pe numele său a fost deschis un dosar penal.

„În cauză, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice de sânge, fiind continuate cercetările de către procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Balș. Precizăm faptul că Inspectoratul de Poliție Județean Olt se disociază de astfel de comportamente care contravin eticii și valorilor morale ale profesiei”, mai arată IPJ Olt.

Sursa: Realitatea de Olt

Articolul precedentMai mulţi şoferi din Olt, băuţi la volan
Articolul următorProfesoară din Slatina, decorată cu Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler (Categoria H – Cercetare Științifică)